вторник, 2 марта 2010 г.

«Я молодий спеціаліст, відпрацьовую три роки за договором про підготовку спеціалістів для подальшого працевлаштування на державному підприємстві. Чи має право директор винести догану або звільнити мене? Де врегульовані відносини між молодими спеціалістами та роботодавцями?»

Будь-які трудові відносини між працівником та роботодавцем на сьогоднішній день регулюються в першу чергу Кодексом законів про працю. Так, ст. 197 цього закону встановлює, що молодим спеціалістам – випускникам   державних   навчальних 
закладів, потреба  в  яких раніше  була  заявлена  підприємствами, установами,  організаціями, надається робота за фахом на період не менше  трьох  років. Однак, це правило не звільняє молодого спеціаліста від виконання вимог правил внутрішнього трудового розпорядку та виконання покладених на нього трудових обов’язків. Тобто, у разі виявлення невідповідності працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров’я, які перешкоджають продовженню даної роботи чи систематичного невиконання працівником без поважних причин обов’язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного стягнення, молодого спеціаліста може бути звільнено в загальному порядку з дотриманням, встановленої Кодексом законів про працю, процедури. Такою ж є ситуація з дисциплінарними стягненнями, тобто доганою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий