среда, 10 марта 2010 г.

І таке буває: Футболіст Марк Чепмен сів у в'язницю за підкат


Британський футболіст Марк Чепмен, який виступає за аматорську команду "Лонг Лоуфорд", сів у в'язницю за грубий підкат, у результаті якого гравець команди суперника отримав перелом ноги у двох місцях. Чепмен почав відбувати шестимісячний термін тюремного ув'язнення 4 березня 2010.
Інцидент, через який Чепмен був засуджений до тюремного ув'язнення, відбувся в жовтні 2009 року. Під час матчу "Лонг Лоуфорд" з командою "Уілтепперс" (1:3) 20-річний Чепмен грубо атакував 26-річного Террі Джонсона. За словами постраждалого, підкат Чепмена був подібний до зіткнення з поїздом. Чепмен був видалений з поля за умисне нанесення травми супернику. Через травму Джонсон позбувся можливості працювати електриком. Йому потрібне відновлювальна операція і пересадка шкіри. Повне відновлення спортсмена, за оцінками лікарів, займе півтора року. Грати у футбол Джонсон більше не зможе.

Суддя, який розглядав справу, назвав вчинок Чепмена божевільним і охарактеризував підкат гравця як "умисне злочинне діяння". За словами судді, той факт, що цей епізод стався під час футбольного матчу, не виправдовує застосування "безглуздого насильства". За словами представника Асоціації футболу Англії, випадок Чепмена - перший, коли футболіст сідає у в'язницю за підкат. Раніше суди вже двічі виносили вироки гравцям за інциденти на футбольному полі, однак у тих випадках мова йшла не про грубій грі, а про неспортивній поведінці. Так, в 2009 року 23-річний Марк Уорд був засуджений до чотиримісячному тюремного ув'язнення за перелом щиколотки суперникові, однак Уорд не тільки грубо зіграв, але і напав на суперника, а також настав ще раз на його зламану ногу.

Також в 2009 році 21-річний Даррен Форвуд був ув'язнений на 28 місяців за вбивство 43-річного футболіста команди суперника. Форвуд вбив футболіста одним ударом кулака під час матчу аматорської ліги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий