понедельник, 15 февраля 2010 г.

«Моя знайома інвалід І групи, мати-одиначка. Вона знає тільки ім’я, прізвище батька дитини й місце його проживання. Чи може вона отримати на догляд за дитиною, якщо батько її не визнає? Скільки коштує встановлення батьківства і хто платить?»

Призначення аліментів та встановлення їх розміру відбувається в судовому порядку.
Основним документом, який необхідно подати до суду, є позовна заява. Спір про встановлення батьківства розглядається судом у позовному провадженні. Суд досліджує обставини справи на підставі наданих сторонами доказів. Згідно ст. 128 Сімейного кодексу України,
за відсутності заяви до державного органу реєстрації актів цивільного стану про визнання себе батьком дитини, батьківство щодо дитини може бути визнане за рішенням суду. Підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що посвідчують походження дитини. Позов про визнання батьківства може бути пред’явлений матір’ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття.
Якщо місце проживання платника аліментів невідоме або такий платник ухиляються від сплати аліментів, або не має можливості утримувати дитину, дитині призначається тимчасова державна допомога, яка не може бути меншою, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Виплата тимчасової державної допомоги здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий