четверг, 4 февраля 2010 г.

«Бабуся подарувала онуку третю частину будинку. Вона інвалід війни ІІ групи. Чи пропадуть у зв’язку із даруванням пільги на комунальні послуги?»

Право на отримання пільг в Україні регламентуються майже 50 законодавчими і підзаконними правовими актами. Дане право виникає у особи з моменту здобуттям певного правового статусу.
До прикладу: 1) відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «інвалідом є  особа зі стійким розладом функцій організму, зумовленим захворюванням, наслідком  травм або з уродженими дефектами, що призводить до обмеження  життєдіяльності, до необхідності в соціальній допомозі і захисті»; 2) відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», визначається статус осіб, які: постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, належать до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, належать до потерпілих від Чорнобильської катастрофи. Тобто, тільки після встановлення у особи інвалідності, надання їй статусу ліквідатора, учасника Чорнобильської катастрофи, тощо  вона набуває права на отримання у зв’язку із цим пільг та/або допомоги.
Таким чином, надання пільг відбувається щодо конкретної особи, а тому їх подальші передача чи відчуження є неможливими.

Комментариев нет:

Отправить комментарий