понедельник, 15 февраля 2010 г.

«Автомобіль було придбано на підставі генерального доручення, відповідно до якої я маю право розпоряджатися та користуватися даним автомобілем, а тому й керувати ним. Працівники ДАІ вимагають «тимчасовий реєстраційний талон» або «свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб», аргументуючи свої дії правилами дорожнього руху. Чи законною є вимога працівників ДАІ?»

Відповідно до п. «Б» п.2.1 Постанови КМУ «Про правила дорожнього руху», водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі: реєстраційний документ на транспортний засіб,
а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, – свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон. У даному випадку власника в автомобілі не було, тому працівник ДАІ був правий і Вам дійсно необхідно отримати тимчасовий реєстраційний талон.
Що стосується договіру доручення, то він не дає Вам права власності на автомобіль, а лише право володіння, користування і розпорядження ним від імені власника (поручителя), тобто з тим,  з ким Ви уклали даний договір щодо автомобіля. Отож, довіреність посвідчує не Ваше право власності на цей автомобіль, а тільки Ваші представницькі повноваження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий